Android işletim sistemiyle yeniden tüketicilerin karşısına çıkan Nokia 8 yine önce davrandı ve Oreo 8.1 Beta güncellemesini yayınladı

Nokia, amiral gemisi olan modeli Nokia 8 için Oreo 8.1 Beta güncellemesini “Test Kullanıcısı” olarak kayıt olanlara özel olarak yayınladığını duyurdu.

HMD Global tarafından yeniden doğan Nokia, akıllı telefonlarında Google Android işletim sisteminin saf arayüzünü kullanıyor. Kullandığı saf arayüz sayesinde güncellemeleri de oldukça hızlı olarak kullanıcılarına ulaştırabiliyor.

Android One platformuna sahip cihaz sahiplerini, cihazlarına küstüren ve pazar payına him olan markaların halen yeni çıkardıkları modellerde dahi kullanamadığı Oreo 8.1 sürümünü Beta sürüm olarak da olsa hızlı bir şekilde ürettiği cihazlara adapte etmesi, Nokia’ nın akıllı telefon pazarında hedeflerinin olduğunu da açıkça bizlere gösteriyor.

Android Oreo 8.1 bir ile birlikte en son güvenlik güncelleştirmesinin gelmesinin yanı sıra, kullanıcıların çok ilgisini çekecek olan bir özellikte gün yüzüne çıkmış oluyor.

Bir ortamda Wi-Fi ağı aratıldığı zaman en çok dikkat edilen nokta Wi-Fi ağının hızıdır. Öyle ki, bazen bağlandığınız kablosuz ağ o kadar yavaş oluyor ki, standart bir internet sitesi açmak veya sosyal medya hesabından bir şey paylaşmak işkenceye dönüşüyor.

Oreo 8.1 ile gelen özellikte, artık Wi-Fi ağına bağlanmadan, Wi-Fi ağının hızını Wİ-Fi simgesinin yanında görebileceğiz. Böylece bağlanmak istediğiniz kablosuz ağda neler yapabileceğinizi de aşağı yukarı anlamış oluyorsunuz. Oreo 8.1 ile yalnızca güvenlik güncelleştirmesi ve Wi-Fi bağlantı özellikleri değil, bunların yanında stabilizasyon olarak da geliştirmeler var.

Telefonu daha stabil olarak kullanmak için tasarlanan Oreo 8.1 şimdilik sadece Google’ un cihazları olan Nexus ve Pixel serisine orjinal sürüm olarak verilmiş durumda. Beta sürüm olarak ise Nokia 8 23 Ocak itibariyle Beta Labs kayıtlı kullanıcılarını Test Sürümünü açmış durumda.

Pazar payının hakimi markaların amiral gemisi modelleri Oreo 8.0 güncellemesini bekleye dursun, Nokia amiral gemisi modeli Nokia 8 için Oreo 8.1 Beta güncellemesini yayınladı.

@ardameric

PAYLAŞ
Önceki İçerikCES Fuarından 4 Ödül Birden Kazanan Dell
Sonraki İçerikApple iOS İşletim Sisteminin Son Güncellemesi 11.2.5 Dağıtılmaya Başlandı
Kendisi 1998 yılından beri bilfiil teknoloji sektörünün içinde bulunmaktadır. Geçen yıllar içerisinde profesyonel olarak Türkiye ve yurtdışında, büyük ölçekli uluslararası firmalarda yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulunmuştur. Pazarlama, strateji, inceleme, denetleme görevlerini yerine getirirken, akıllı telefon ve tablet ürünlerinin de içinde bulunduğu birçok alanda profesyonel uzmanlık sertifikalarına hak kazanmıştır. Televizyon ve radyo programcılığı ile birlikte Big Partner Group Genel Müdürlüğü ve bipago Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini de sürdürmektedir.

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin