Ford Otosan, girişimcileri Paris’e geleceğin ulaşım projelerini geliştirmeye davet ediyor!
Ford Otosan, Türkiye’deki teknoloji girişimlerine Ford’un global çaptaki Connected Vehicles (Bağlantılı Araçlar) ekosistemine dahil olmak için önemli bir fırsat sunuyor. Şirket, 20 Temmuz’da Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde Ford’un Connected Services & Business Development (Bağlantılı Hizmetler ve İş Geliştirme) birimi yöneticisi Scott Lyons’ın başkanlığındaki jüri ile Türkiye’den gelen başvuruları değerlendirecek ve Paris’teki “Ford Sync AppLink Paris Hackathon” finaline gitmeye hak kazanan ekipleri belirleyecek. İstanbul’da gerçekleşecek ön elemelere girişimciler, 5 ana başlık altında sunacakları yazılım/aplikasyon çözümleriyle katılabilecekler.
Ford Motor Company ve Axis-Innovation iş birliğiyle dünyanın birçok önemli startup ekosistemi ile tanışma fırsatı bulan “Make It Driveable” programı, bu yıl ilk kez Türkiye’deki girişimcilerle buluşacak. Türkiye dışında İngiltere, Almanya, Hollanda, Estonya ve İsrail’de de gerçekleşecek ön elemeler sonucunda kazanan ekipler Paris’te yarışma fırsatı bulacaklar. Ön elemeler sonucunda Paris’te yarışmaya hak kazanan girişimciler, geleceğin araç içi teknolojileri için Ford ile çalışma ve çeşitli iş birlikleri gerçekleştirme şansına sahip olacak.
Program kapsamında; girişimcilere mobil aplikasyonlarını Ford araçların akıllı telefonlar ile entegre edilmesini sağlayan “SYNC AppLink” teknolojisi ile uyumlu hale getirmeleri ve SYNC teknolojisi ile donatılmış Ford araçlarında sunma fırsatı verilecek. 25-26 Ekim’de Paris’te gerçekleşecek “Ford Applink Smart Mobility Challenge” finali, sürücülere sürüş sırasında mobil uygulamalarla ‘bağlantılı sürüş’ deneyimi sunmaya yardımcı olacak uygulamalar geliştirmeyi hedefliyor.
İstanbul’daki ön elemelere katılacak adayların, Ford araç sahiplerinin sürüş keyfini daha güvenli bir şekilde yaşamasına yardımcı olan araç içi multimedya sistemi Ford SYNC ile uyumlu bir yazılım/uygulama geliştirmesi gerekiyor. Ford AppLink ekosistemine dahil olacak yazılımların, Ticari/filo çözümleri, Verimlilik, Çoklu-bağlantılı araçlar, Mobilite ve Araç Verileri olmak üzere 5 ana başlık altında yer alması hedefleniyor.
Adayların yarışmaya katılabileceği kategoriler ve detayları şöyle;
Ticari / Filo Çözümleri
- Telematik
- Kişisel asistanlık hizmetleri / Yapay zeka
- Sürüş sırasında sürücünün yolda internete bağlı kalmasını sağlayacak uygulamalar ve bağlantılı araçlar için kişisel uygulamalar
- Ford’un araç içinde yer alan modemi ve bulut ile AppLink aracılığıyla ara yüz oluşturan akıllı telefon temelli uygulamalar
- Multimodal / Çok-modlu Çözümler
- Paylaşım ekonomisi ve akıllı şehir araç verileri
- Araç verileri için yeni kullanım alanları
- Araçtan gelen verilerle oluşturulabilecek yeni iş modelleri
Verimlilik
Çoklu-bağlantılı araçlar
Mobilite
Araç verileri
Geleceğin araç içi teknoloji projelerinde yer almak isteyen girişimciler, yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için https://www.fordotosan.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.