Geçtiğimiz yıl uygulama geliştiricilerine, güncelleme almayan veya kalitesi düşük olan uygulamaların kaldırılacağını söyleyen Microsoft, geçtiğimiz aylarda bu kararı uygulamaya başladı ve Windows Mağaza’dan yaklaşık 100 Bin uygulama kaldırıldı

Geçtiğimiz yıl uygulama geliştiricilerine önemli çağrılarda bulunan Microsoft, güncelleme almayan veya kalitesi düşük olan uygulamaların, gerçekten kullanıcıların ihtiyacı olan ve özenle hazırlanmış olan uygulamaların önünü kapattığı gibi, bulunmasını da zorlaştırması sebebiyle, bu uygulamaların Windows Mağaza‘dan kaldırılacağını belirtmişti. Bir çok uygulama geliştiricisinin, yapılan bu uyarıyı dikkate almaması üzerine Microsoft, Windows Mağaza’dan 100 bin uygulama kaldırıldı. Bu uygulamaların yetersiz içerik ve düzgün çalışmayan uygulamalar olduğu belirtildi.

Windows Mağaza, App Store ve Play Store’a göre uygulama sayısı açısından oldukça düşük olduğu gibi, yaklaşık 100 bin uygulamayı kaldırmasının da tepki çektiği bir gerçek. Yukarıda belirttiğim haberden de anlaşılacağı gibi, Microsoft‘un asıl amacı ise, Windows Mağaza’dan güncelleme almayan ve kalitesi düşük olan uygulamaları kaldırıp, popüler ve Mağaza’yı daha kaliteli hale getirebilecek uygulamalara öne çıkarmak.

Geçtiğimiz aylarda, Apple’ da benzer bir çalışmayı yürürlüğe koyarak, güncelleme almayan ve iOS 10 uyumluluğu sağlamayan binlerce uygulamayı App Store üzerinden kaldırmıştı. Google‘ın da Google Play Store üzerinde benzer bir çalışma yaptığını sizlere belirtmek isterim.

Uygulamaların kaliteli olması, işletim sisteminin tercih edilmesindeki en büyük etken olarak günümüzde hepimizin malumu. Yazılım geliştiriciler de, popüler olan işletim sistemlerine daha çok eğilim göstererek çalışmalarını yoğun kullanım olan marketlere yapıyorlar diyebiliriz.

@ardameric

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin