e-Dönüşüm uygulamaları, ülkelerin dijitalleşme süreçlerinde ve stratejilerinde oldukça önemli bir rol oynuyor. Türkiye’deki e-Dönüşüm sektörünün en kapsamlı platformuna ve en yüksek işlem hacmine sahip özel entegratör şirketi Digital Planet, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl açıkladığı e-Fatura mükelleflerinin yanı sıra, tüm şirketlerin bu süreçlere adapte olması konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. Digital Planet, temmuz ayı itibariyle hayata geçirdiği kampanya ile e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye ve e-Makbuz uygulamalarını şirketlere 6 ila 9 ay boyunca ücretsiz olarak sağlıyor.

Maliyet ve verimlilik konularında şirketlere önemli avantajlar sağlayan e-Dönüşüm uygulamalarına tüm şirketlerin adapte edilmesi Digital Planet’in 2018 yılı hedefleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda düzenlediği teşvik ve projelere Temmuz ayı itibariyle yeni bir kampanya daha ekleyen Digital Planet, Türkiye’nin bu alanda dijitalleşmesine öncülük etmeye devam ediyor. 1 Temmuz – 30 Eylül 2018 tarihleri arasında e-Dönüşüm ürünlerini kullanmaya başlayan şirketler; e-Fatura, e-Arşiv ve e-Defteri yıl sonuna kadar; e-İrsaliye ve e-Makbuz’u ise Nisan 2019’a kadar ücretsiz kullanabilecekler.

Tüm şirketlerin, e-Dönüşüm uygulamalarının sunduğu maliyet, zaman ve güvenlik avantajlarından yararlanmalarını sağlamak istediklerini belirten Digital Planet CEO’su Şerif Beykoz: “Dijitalleşme süreçlerini hızlandıran e-Dönüşüm uygulamalarına gönüllü ve erken geçiş, şirketlerin rekabet ortamında bir adım daha öne çıkmalarını sağlıyor. Biz de Türkiye’nin en yüksek işlem hacmine sahip özel entegratörü olarak, Türkiye’deki şirketlerin bu alanda dijital çağa ayak uydurmalarına öncülük ediyoruz. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Nisan ayında yayımladığı, e-Arşiv ve e-İrsaliye’de kapsam genişletilmesine yönelik maddeler içeren taslak tebliğ ile e-Fatura’ya geçecek firma sayısının 150 bini bulacağını öngörüyoruz. Digital Planet olarak Temmuz ayı itibariyle başlattığımız yeni kampanyamızın gönüllü ve erken geçişleri artıracağına ve Türkiye’de e-Fatura hizmetlerine geçiş yapmamış şirket sayısının giderek azalacağına inanıyoruz” dedi.

@HandeArpaligil

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin